RUSSIAN HILL RESIDENCE
917
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-917,qode-social-login-1.1.1,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.0.3,woocommerce-no-js,select-theme-ver-5.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

RUSSIAN HILL RESIDENCE

SAN FRANCISCO

 

The complete renovation of this Russian Hill residence seeks to maximize the openness and livability of a compact structure. Starting with the ‘opening-up’ of the floor plan, the living space provides a continuous flow from the front door through a dramatic floor-to-ceiling glass wall to the rear and city views beyond. Natural light is also introduced to the house through a new interconnecting stair lit from above – serving to create a dynamic linkage of space and composed views at its core. In addition, a “pocket park” was developed to address the 65-foot set-back from the street, becoming an integral part of a unique entry sequence culminating with spectacular views of the Bay and Alcatraz.
 
Photographer: Russell Fleming

Date

August 22, 2018

Category

Built, San Francisco, Single Family