MUSEUM WAY RESIDENCES
1989
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1989,qode-social-login-1.1.1,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-2.1.6,select-theme-ver-8.9,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

MUSEUM WAY RESIDENCES

SAN FRANCISCO

Developed to suit a uniquely steep thru-lot, this five-story residence features two sizeable units with a consistent modern language throughout. While the lower unit boasts both a ground floor deck and generous rear yard, the upper unit features a penthouse living space and roof deck opening up to the south. Reversed floor plans at both units allow for entertainment spaces that take advantage of natural lighting and the extensive views from Corona Heights.

 

A sculptural solid stair wraps up through the building, warm interior millwork complementing a minimal exterior facade of white stucco and dark siding. This sharp contrast is pulled into the interior, where light stone countertops and dark cabinetry create a sophisticated modern palette.

 

Vertical expression at the front facade conceals the residences’ two independent entries and garage car-lift. The two-story north facade maintains a residential scale at the street, while a generously glazed rear facade overlooks southern views of the Eureka Valley, Sutro Tower, and beyond.

Date

September 10, 2018

Category

In Design, Mixed-Use/Multi-Family