MARTIS CAMP RESIDENCE
2010
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-2010,qode-social-login-1.1.1,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-2.1.6,select-theme-ver-8.9,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,no_animation_on_touch,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

MARTIS CAMP RESIDENCE

NORTH TAHOE

Seated on a 1.7 acre lot in Martis Camp, north of Lake Tahoe, California, this proposed two-story residence provides optimal privacy from the street while capturing both framed and panoramic views of the surrounding mountainous terrain.

 

The building’s orientation capitalizes on the location’s numerous views as its mass slips with the site’s natural grade. An exterior double height courtyard space connects the sliding upper and lower floors, creating a grand yet private interior entry. The linear footprint allows for a more private connection between the kitchen/living/dining spaces and Martis Creek at the north, while the upper level bedrooms and media room highlight panoramic southern views of North Star and the Carson Range.

 

While the building’s form works to complement the site, its striking palette allows it to stand out against the landscape. Dark, boldly modern exterior finishes accompany a lighter, warmer interior to complete this modern retreat.

Date

September 10, 2018

Category

Single Family, Under Construction